Какво е подходящо да похапваме през лятото През лятото нуждите на нашия организъм се променят, съответно трябва да променим и храната, която консумиране. Необходимо е и да се ограничи приемането на тежките храни и мазнини, защото жегата и слънцето допълнително натоварват сърцето и стомаха. За сметка на това приемането на течности трябва да се увеличи, поради по-обилното потене през топлите дни. Въпреки това храната е жизнено важна и не бива да забравяме да похапваме и  набавяме необходимите вещества на организма.

На нашето тяло са необходими повече витамини и минерални соли през горещия сезон. За набавянето им е важно да се консумират плодове и зеленчуци, които са в изобилие в магазините. Най–добрите плодове за лятото са диня, пъпеш, праскови и др. Ако предпочитате зеленчуци, тараторът е чудесен за целта, защото млякото ще ви набави необходимите белтъчини и минерали.Още по темата Лечение на настинка - Препоръки при настинкаЗа данъците върху лошите и добрите мазнини...Не давайте безразборно медикаменти на децатаЧервен вятър (Еризипел) Важно е да се пият много течности. За укрепване на организма и зареждане с витамини най–подходящи са плодовите и зеленчукови фрешове. Пийте много вода, поне два литра на ден и студени млечни напитки.


Основните ястия трябва да са с богато съдържание на калций, витамини А, В, D и E, желязо, фосфор, йод, магнезий и др. В тази връзка най-подходящи за организма са рибните и морски специалитети. Ако все пак искате да ядете месо, изберете варено или задушено телешко или говеждо без мазнини, така организмът ви ще го преработи по-лесно.