Важните витамини за здрава и красива кожаВитамините имат важен принос за здравето кожата. Много от проблемите на кожата, могат да бъдат лекувани или предотвратени, ако бъдат приемани правилните витамини.

Повечето хора осъзнават, че това, което организма им приема с храната, оказва влияние върху цялостното им здраве. Лекарите също са наясно, че някои витамини имат подмладяваща или лечебна сила, когато става въпрос за кожата. В интерес на истината, преди да е имало конкретни лекарства за повечето кожни заболявания, експертите са изписвали витамини, заедно с други естествени продукти, за лечение на тези заболявания.

Как кожата се влияе от витамините?

Преди всичко, ако консумирате витамините в подходящи количества, кожата ви ще започне да бъде по-здравословна и жива. Но при дефицит на организма на някой особено важни витамини, като A, C, D и E, може да бъде причина за различни кожни увреждания..


Още по темата Алергиите през зиматаХормоните - какво знаем за тях?Митове и истини за противозачатъчнитеАкнеТеснолист жиловлек Витамините могат да се лекуват, суха кожа, акне, псориазис и кожни обриви,но това са само няколко от проблемите, които за могат да спомогнат.

Чувал съм, че витамин А може да лекува акне. Вярно ли е наистина?

Да. Витамин А често се предписват като много ефективен при лечение за акне. Дори и днес някои хора намират, че подаваните с и без рецепта продукти са твърде груби и изсушават кожата на лицето. Същите тези хора могат спокойно да консумират дневна доза на витамин А и акне им ще намалее значително.

Ако приема на витамин А не ви дава резултатите, които желаете, синтетичните съединения на витамин А, наречени ретиноиди може да се прилага директно върху кожата. Тези съединения не само допринасяг за изчистване на акне, но помагат при  пигменти и лекува кожата щетите, че резултатите от прекомерно излагане на слънце.

Имам екзема? Влияе ли се от витамините?

Често пъти, да. Инозитолът, познат като витамин В8, е гликозен полимер, необходим за правилното формиране на клетъчните мембрани в организма .

Инозитол е вещество, което е особено полезно при лечението на екзема. Ако имате упорит случай, изпробвайте инозитол. Няма какво да изгубите, освен сърбежа, лющенето на кожата.

За някой други витамини? Какви ползи имат за кожата и какво лекуват?

Следва преглед на най-важните витамини в лечението на общите условия на кожата.

ВИТАМИН В-2 или РИБОФЛАВИН

• Този витамин е необходим за правилния баланс на кожата. Твърде малка част от нея кара лицето да бъде мазно.

• Този витамин помага при заздравяването на пукнатини и рани на устата и устните. Дори лекарите доста често предписват витамин B-2 за своите пациенти на пациенти с тези проблеми.

ВИТАМИН В-6

• Този витамин помага за лечение на дерматит, както и широк спектър от други изригвания на кожата и обриви.

Ниацин

• Този популярен витамин B е важно в поддържането на здравата кожа.