зимна алергияПрез зимния сезон освен грипните и простудни заболявания се развихрят и алергиите. Основна причина са плесените, които се развиват през зимата поради повишената влажност. Друга причина могат да бъдат акариите и пърхотът от домашните любимци.

Хремата и постоянната кашлица са симптомите на зимната алергия, която често може да се обърка с настинка или грип.

При грип и настинка симптомите са придружени с температура и болка, които липсват при алергията. Те често отминават след седмица, докато симптомите при алергиите могат да продължат със седмици и дори повече.


Още по темата Пункциите при синузит се заменят с билкиЛекарствата все по-често докарват алергии!Капки под езика убиват алергиятаЛарингит - Възпаление на ларинкса. Остър ларингит. Хроничен ларингитМента За да предотвратите алергичните реакции почиствайте основно къщата от прах. Изсмуквайте килимите с прахосмукачка един път или два пъти седмично. Не допускайте влагата в дома, защото е добра среда за мухъла и плесените. Къпете домашните си любимци или да ги държите навън.

При упорита алергия се предписва спрейове за нос, които съдържат антиалергени или стероиди. При обичайните алегрии се прилагат антихистамин. Страдащите от астма трябва да използват инхалатор по лекарско предписание.

Други алергии, които се срещат през зимата е дерматита. Причина за това е студът. При него се нарушава храненето на откритите участъци от кожата - по лицето, ушите, китките на ръцете се появяват зачервени петна и кожата става суха.

За лечение на това заболяване обикновено се назначават препарати, подобряващи периферното кръвоснабдяване, витамини А, С, Е, РР. Хората, страдащи от този тип дерматит, трябва да намазват преди излизане навън откритите участъци от кожата с мазен крем.

Мулти дей - съставен от витамините А,В,С,Д и Е.