Най - честите проблеми с корема – газове, запек или синдрома на раздразненото черво, са не само от неправилното хранене. Честата употреба на алкохол, тютюнопушенето, прекараните инфекциозни заболявания, натравянията, последствията от продължителната употреба на антибиотици, а също и с редица психични заболявания също са честите причини за проблеми със стомаха.

Предлагаме няколко средства за бързо и лесно облекчение на неприятните симптоми. Всички те са препоръчани от специалисти.

1. Преяждането -  преяждането честата причина за болки в стомаха, затова е добре да дадете почивка на организма си от храната. Направете еднодневна диета само с течности – бульони, вода, пресен сок. Сред това се опитайте да ядете по-малки порции храна. яжте прясна картофена каша  или картофена супа.

Таблетки за подпомагане на доброто храносмилане

2. Чай от мента – чай от ментата отпуска мускулите на стомаха и облекчава симптомите на раздразненото черво. В аптеката могат да се намерят екстракт от мента копър и джинджифил.


Още по темата Знаете ли как да се предпазите от цистит?Лошият дъх има естествено решениеКълновете - здраве в една шепаГастрит - Видове гастрит и Лечение.Мента 3. Спортуване - Липсата на физическо упражнение прави червата мързеливи, което води до колики и запек. Разхождането 10 – 15 минути, а ден може да извърши чудеса.

4. Пектин - ябълковият пектин е доказал действието си при болки в стомаха. Той оказва влияние върху абсорбцията в стомах и тънките черва

5. Стресът - стресът, продължителните физически и емоционални натоварвания е една от причините за стомашните болки. Той може да доведе до увеличаване на стомашната секреция, а оттам и до образуване на язва.


Добре е да се консултирате с лекуващия лекар, защото болките в корема те могат също да бъдат и симптом за заболяване, което може да застраши живота на болния. Не се препоръчват да се взимат лекарства, може допълнително да раздразнят причинителя на болката.