Ако имате целулит не се опитвайте да живеете с него, подходете към правилния начин, за да имате по-трайни и бързи ефекти.

 

целулит, целулитът, лечение на целулит, портокалова кожа
Целулитът е проблем, с който жената
се опитва да се пребори всеки ден

Какво е целулита и как се образува?

Целулитът е проблем, с който жената се опитва да се пребори всеки ден. Той се появява през пубертета, но може да се яви и при вземане на контрацептивни хапчета, по време на бременността или след менопаузата.
Целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. Когато хванем здраво кожата и я стиснем, тя придобива вида на портокалова кора. Най-общо целулита се проявява със симптома наречен "портокалова кожа".

Причини свързани с разпространението на целулита:

 

целулит, целулитът, лечение на целулит, портокалова кожа
Лечението на целулита е индивидуално
за всяка жена

Видове целулит 

Лекарите делят целулита на два вида. Първият вид е леката му форма, вижда се чак при притискане или свиване на тъканите на бедрата или седалището. Забелязва се, когато жената е седнала или е кръстосала крака. За щастие този целулит е по-често срещан и по-безобиден и донякъде засяга повече жени. Вторият вид целулит е така наречения тип “портокалова кора”, забелязва се дори при нормален стоеж или легнало положение. Той е доста по-тежкият вариант, а и е по-забележим от пръв поглед.

Как да лекуваме целулита? 

Има много начини да се отърве ме от целулита, някой от тях са по–ефективни от други. Резултатите са индивидуални и всяка жена трябва да намери най-подходящия начин за себе си, за да се отърве от целулита.

Има много натурални начини за третиране на целулита – морски водорасли, масла, като маслото от розмарин или сусам и други.

Има и много различни продукти, който третират целулита, като специалните кремове и лосиони за тази цел. Има същи и много други процедури, които могат да се прилагат вкъщи или в козметичните салони.

 

целулит, целулитът, лечение на целулит, портокалова кожа
Ако имате целулит не се опитвайте
да живеете с него, подходете към
правилния начин

Най-добрият резултат е, когато комбинирате лечението. На първо място е необходимо задължително да се спазва някакъв хранителен режим - подходяща диета, която включва зеленчуци, плодове, фибри и др, да се спортува поне два пъти седмично или да се правят разходки по минимум 20 минути на ден и, да се направи програма в козметичен салон, водена от специалист. Би било чудесно, ако всичко това е съпътствано с третиране на кожата с качествени продукти у дома.

Ако имате целулит не се опитвайте да живеете с него, подходете към правилния начин, за да имате по-трайни и бързи ефекти. Задължително се посъветвайте с лекар, за да установите дали нямате лошо храносмилане, бъбречна недостатъчност, ендокринни смущения или вземате неподходящи контрацептиви - един от тези фактори може да е в основата на самочувствието ви.