портокалова кожа, целулит, Therma shape, целулитни натрупвания
Липосукциите вече са демоде

Драмата се повтаря многократно, при всеки по-специален повод или празник: обличаш нещо секси и заставаш пред огледалото. А то показва, че твоят „приятел” - целулитът, пак се е самопоканил. И то при условие че непрекъснато му показваш нежеланието си да го виждаш.

Едва ли има жена, която да не се е сблъсквала с неприятния козметичен дефект. Според проучванията почти 95% от дамите в една или дбруга степен са засегнати от „портокаловата” кожа. Дори холивудските красавици не са пощадени - и те са хора. Невинаги се хранят правилно, често се излежават по диваните в просторните си къщи, понякога рязко променят килограмите. Да не споменаваме и хормоналния дисбаланс, който започва да мъчи жените над 45-50 години.

„Най-ефикасният и природосъобразен начин за справяне с проблема е спорт и глад до припадък”, твърди пластичният хирург д-р Ильо Стоянов. И допълва, че оперативната и до болка позната липосукция вече е демоде.
Още по темата Лошият дъх има естествено решениеКак да се предпазим от "лошите" слънчеви лъчиСпешна помощ за стомахаГастрит - Видове гастрит и Лечение.Мента


По-безопасна е ултразвуковата, при която се атакуват мастните клетки, без да се засягат кръвоносните съдове. В „ЕстеКлиник” твърдят, че разполагат с единствения в България ултразвуков апарат за липосукция от новата генерация - Contour genesis. С него може да се работи и по метода на така наречената повърхностна липосукция по Гаспароти, което дава възможност за пълното ликвидиране на портокаловия ефект. За разлика от по-старите модели при този няма опасност от изгаряне на кожата, защото притежава система за охлаждане. „А най-добрата новина е, че не започва бързо обратно натрупване на мастна тъкан в обработваните с апарата зони. Ефектът е изключително дълготраен - десетки години”, обещава д-р Стоянов.

В столичния UPI beauty & SPA център също предлагат лесно и ефективно отслабване с помощта на модерен апарат - Therma shape. Процедурата комбинира биполярно радиочестотно третиране, ултразвук и светлина. По този начин се премахва не само целулитът, но и стриите, и мускулните схващания. Детоксикацията, терморелаксът и anti-age ефектът са бонуси, които не са за пренебрегване. И с този уред кожата не е застрашена, твърди Филип Кадийски от SPA центъра. Мастните натрупвания намаляват безрисково още при първите няколко процедури. Стимулира се клетъчният метаболизъм в третираните зони, ускорява се синтезът на колаген и еластин, необходими за подобряване на тъканната трофика. „Единствените противопоказания за тези процедури са бременност, кърмене, диабет или други хормонални смущения, инфекции и възпалителни реакции в зоните за обработка, признаци за разширени вени, пейсмейкър или наскоро открито злокачествено заболяване”, уточнява Кадийски.

Процедурата започва с почистване с гел съдържащ хиалуронова киселина, екстракт от боровинка и други полезни за кожата вещества. Следва ексфолиация с mbe Apricot Scrub с плодов аромат за отстраняване на мъртвите клетки. Третата стъпка е нанасяне на специално разработен серум, в чийто състав са включени карнитин, кофеин, теофилин, етерично масло от мента и други вещества, подпомагащи разграждането на мастните клетки и редуцирането на целулитните натрупвания. Преди включването на уреда остава само да се сложи контактен гел, улесняващ проникването на веществата от серума. Апаратът леко затопля кожата, която на финала се подхранва с крем за оформяне на силуета, богат на кофеин, карнитин и други активни съставки, които дренират тъканите и изглаждат „портокаловата” кожа. Процедурата изглежда дълга, но всъщност трае не повече от час. Само че оптимални резултати се постигат, ако се проведе 12 пъти.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ:
1. Думата целулит влиза в масова употреба през 1973 г., когато Никол Ронсар, собственичка на козметичен салон в Ню Йорк, публикува във Vogue статията "Целулит: тези бучки и подутини, от които не можехте да се избавите до днес". Г-жа Ронсар става милионерка и поставя началото на нов отрасъл в козметичната индустрия.

2. През първата половина на ХХ век проклятието "портокалова кожа" се смята за еротично. Целулитните депа дълго време нежно са наричани "трапчинки на дупето".

3. Мастната тъкан в организма изпълнява важни функции - тя е склад за мастноразтворими витамини и основен източник на енергия.

4. По последни данни целулитът няма нищо общо със застоя, отоците и токсините. Зависи единствено от характера на мастните натрупвания и от тонуса на кожата.

5. И едно утешение: според някои медици целулитът не е болест, а физиологична норма.

sanus.bg