С помощта на билките можете активно да стопирате стареенето на кожата. Билколечението на бръчките се цели в активизиране на кръвообращението, подобряване на еластичността на тъканите, нормализиране релефа на кожата и предотвратява появата на нови бръчки.

Препоръчва се следното билколечение:

♦ 30 г. Лайка, 20 гр мента, 10 гр розмарин и 20 грама невен се заливат с 1 литър бяло вино и со оставят да киснат 15 дни, след което сместа се прецежда. Всяка вечер лицето се обтрива с този лосион, след което се намазва с мазен крем.


Още по темата Лошият дъх има естествено решениеСпешна помощ за стомаха15 здравословни алтернативи на кафетоГастрит - Видове гастрит и Лечение.Мента Много ефикасен е и следния лосион

♦ Настъргват се 5 пресни краставици, прибавят се два цвята от бял крем и 5 цвята от роза. Заливат се с половин литър ракия и сместа се остава да предстои 3 седмици. Прецежда се и настойката се използва като лосион, но преди употреба се разрежда – на половин чаша настойка се прибавят половин чаша преварена вода и по една супена лъжица глицерин и лимонов сок.