Пчелно млечицеВсеизвестни са ползите за здравето, които носи медът. Пчелното млечице е продукт, който не само не отстъпва с качествата си пред меда, а дори го превъзхожда. Пчелното млечице е веществото, което пчелите-работници произвеждат, за да хранят малките ларви и пчелата-царица в кошера.

Пчелното млечице има противораково действие, ускорява зарастването на раните и спомага за намаляване на високия холестерол. Не по-малко изразени са и противовъзпалителните му свойства, независимо дали са приема вътрешно или се прилага външно. Това го прави отлична добавка за страдащите от артрит например. Има данни и за стимулиращото деленето на стволовите клетки в мозъка действие, което може да има превантивна роля при заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.

Изследвания в Япония и Хърватска показват, че пчелното млечице има неочаквано силен ефект при борбата с ракови клетки. При експеримент мишки били инжектирани с туморни клетки. След известно време били инжектирани и с пчелно млечице, което драстично намалило разпространението на раковите клетки.


Още по темата Световния ден, посветен на болестта на АлцхаймерНа симпозиум на водещи експерти в областта на артериалната хипертония във Велинград бяха представени нови данни, потвърждаващи ефикасността на TWYNSTA®Бета каротинът предпазва паметтаБолест на АлцхаймерПолски синап Има теории, че пчелното млечице може да подобри качеството на женските яйцеклетки и изобщо да повлияе благоприятно на репродуктивната система като цяло. Много жени знаят, че пчелното млечице редуцира ефектите на предменструалния синдром. Това се дължи на способността му да балансира хормоналните нива в организма.

Пчелното млечице помага и при безсъние и автоимунни заболявания като ревматизма. Не на последно място е и стимулиращото либидото действие, както и ускореното регенериране на костна тъкан. Един от най-лесните начини за подобряване на състоянието на имунната система и съответно постигането на по-ефективна борба с инфекциите, е именно приемането на пчелно млечице.

Преждевременно родените деца наддават по-лесно, когато им бъде давано пчелно млечице. Редица изследвания са установили, че то е полезно при язви, храносмилателни проблеми като запек, нарушения в кръвообращението и сърдечно-съдови заболявания.

Невероятни са и подмладяващите свойства на пчелното млечице, което подобрява синтеза на колаген в кожата и съединителната тъкан. Накратко, пчелното млечице може да регулира всички функции в тялото.

Когато има наличие на алергии към пчелни продукти, разбира се, трябва да се подходи с предпазливост при първото приемане или прилагане на пчелно млечице.

Пчелно млечице - флакон