Природолечение. Време е за природолечение –  II частТоплият сезон и силата на природата, съчетан с редовни разходки и упражнения, водата и подходящата храна укрепва организма ни помага при някой заболявания.

При кожни болести – псориазис, невродермит, екзема

Ходенето сред природата носи голямо облекчаване при този вид заболявания. Ходи се 15 мин и се прави 2 мин почивка, от 2 до три пъти. Добре е тренировките да се правят от 3 до 5 пъти седмично. Ефектът е след около два месеца.

При заболявания на бъбреците, черния дроб и стомашно-чревния тракт

Спортното ходене е благоприятно при този вид заболявания. Прави се 3 мин ходене и до една мин почивка. Започва се с два – три цикъла и постепенно се достига до девет. Специфичното е ритмичното прехвърляне от пети на пръсти, защото така се масажират специфичните зони на стъпалата. Това активизира и коригира работата на всички участъци на стомашно-чревния тракт, функциите на задстомашната жлеза, черния дроб и бъбреците.


Още по темата Депресия се диагностицира едва четири-пет години след появата и7-ми Април - Световен ден на здраветоНовите медикаменти за сърдечни и ракови болестиАнорексияЗлатовръх При болест на ставите

Правят се леки подскоци на чист въздух – приклекнете и леко, отпуснато скочете, като ръцете от самото начало на скока плавно се повдигат нагоре. Упражнението се състои от три до девет скачания. Правят се еднократно две – три упражнения с едноминутна почивка. Упражнението е подходящо при ревматоиден артрит, радикулит и лумбаго.

При наднормено тегло

През лятото и раната пролет,с изобилието на плодове и зеленчуци е по-лесно намаляване на теглото, отколкото през зимата, късната есен и ранната пролет. Правят се тренировки с променлива интензивност. Най – добре е да се изминават 200 метра със скорост 5/6 км в час, след това 300 метра в лек тръс и накрая 50 метра бързо бягане. Прави се 30 сек почивка и се повтаря от 5-10 пъти. Подходящо за сезона е и плуването  за намаляване на излишното тегло.

При съдови заболявания

Полезно е ходенето около 500 метра, след което поставете ръце за около 30 секунди на земята, като по този начин изпускате отрицателната енергия от организма. След това направете същото упражнение като скъсявате разстоянието на 400,300 метра и т.н. При умора си направете почивка. Може да правите до 10 цикъла на ден.

При неврастения, депресия и други нервно – психични заболявания.

Правете разходки с големи натоварвания, като равномерно ходене не по малко от 300 километра.