Заседналият начин на животРазвитието на съвременния свят и напредъка на технологиите превърна хората в ленивци. Много от нас прекарват все повече време пред компютъра или телевизора, зад волана, зад бюрото или на масата. Този проблем е не само при възрастните, но и при децата. Повечето от нас дори и не се замислят за отрицателните последици от заседналия начин на живот, но главния проблем е затлъстяването.

Многобройни изследвания, проведени от лекари и изследователи посочват различни на отрицателни въздействия върху живота човек, който води заседнал начин на живот.


Още по темата Българска компания провежда безплатни обучения за работа с ДНК изследванияЛекарствата срещу депресия увеличават риска от остеопорозаЛекарствата трябва да се пият с чешмяна водаОстеопороза - Симптоми и Лечение на ОстеопорозаБяла и черна черница ♦ Преждевременно състаряване на организма
♦ Запушвания в артериите, които водят до съдови проблеми като атеросклерозата.
♦ Увеличава се риска на рак на гърдите, рак на дебелото черво и други злокачествени тумори
♦ Понижава се силата на мускулите, което може да доведе до артрит и остеопороза
♦ Мозъчната активност намалява
♦ Хроничен запек
♦ Развива се високо кръвно налягане на много ранна възраст.

Хората, които водят заседнал начин на живот се препоръчва предприемането на адекватни стъпки към по активен начин на живот.


Намерете време и начин за упражнения или друга физическа активност през деня, дори и да работите в офис. Това може да включва ходене, тичане, или извършване на други упражнения по време на обедната почивка. Използвайте стълбите вместо  асансьор, паркирайте по- далеч от работа за да походите и упражнявайте ръцете и краката, дори и зад бюрото.