Горещо слънце и летни настроения... какво по-хубаво от оскъдно секси облекло в такъв момент. Но дали секси поличката ще е толкова съблазнителна, ако тялото ви е надупчено от целулит. Ето как изобщо да не се замисляте над този въпрос повече. Вижте 5 начина как може да си възвърнете гладката кожа и да се радвате на тялото си, а и на хубавото време. Искаме само да подчертаем, че за да имат резултат тези неща, трябва да сте упорити и постоянни.

Хидратация:

Водата е изключително важна за целия ви организъм, включително и за кожата ви.  Освен редицата й качества, водата има способността да премахва дори и целулита, тъй като приемането на голямо количество вода изхвърля излишната сол от тялото ви и регулира мастния обмен в тялото. Може да комбинирате приема на вода с плодове и зеленчуци, богати на течност. Такива са например динята и краставиците. Плодовете като мангото и сливите пък са богати на антиоксиданти, оказващи влияние върху еластичността на кожата ви.

Упражнения:


Още по темата Целулит - причини за появяването му и методи за лечение на портокаловата кожаЛипосукциите вече са демодеКак да се справим с целулитаЦелулитЛимонФизическите упражнения имат въздействие не само за постигане на перфектната фигура, но и за целия тонус на тялото ви. Колкото повече движение, толкова по-здрави. Естествено обаче активните упражнения оказват ефект и върху загубата на целулит. Потейки се по време на тренировка, вие изгаряте мазнини и по този начин разбивате мастните калцирани образувания. Но истинската тайна на ефективните упражнения се крие в програмата им на приложение. Правете упражнения, които са предвидени за напрягане на проблемните ви зони като дупе, ханш, корем, прасци. По този начин ще увеличите мускулната си маса, но ще намалите мазнините в тези зони. Ето и едно наистина добро упражнение за крака и дупе: Заемете позиция клек, като сте направили крачка напред и петата на предния крак е стабилно стъпила на земята. Вземете гирички, по-възможност около 2кг., и започнете да приклякате и изправяте тялото си. Направете 20 повторения за всеки крак и така поне 3 пъти в седмицата за поне месец.

Ефекта от кофеина:

На пазара вече има изобилие от антицелулитни кремове, които наистина действат. Защо е така? Кофеинът, който съдържат някои от тях, елиминира водата в съединителната тъкан, което води до извличане на мазнините от мастните запаси в тялото. Но преди да нанесете крема е добре да ексфолирате кожата, за да премахнете мъртвите клетки и да попие напълно крема в кожата ви. След като нанесете крема, масажирайте кожата си, докато се затопли. Затоплянето допълнително ускорява процеса на разграждане на мазнините. Добре е и да ограничите солта от менюто си.

Липосукция:

Ако имате достатъчно пари да се обърнете към специалист, действайте. Липосукцията наистина действа, защото тя премахва мазнините, а където има малко мазнини, има и по-малко целулит. Лазерът, който се използва при процедурите за премахване на целулит, затопля и разтопява мазнината и стимулира растежа на колаген. Според изследване при 80% от подложилите се на антицелулитна терапия, целулитът е напълно изчезнал. При останалите 20% от пациентите целулитът се забелязва в много ниски граници и е склонен към трайно изчезване. Процедурата се счита за минимално инвазивна и се състои в направата на малък процеп в кожата и пъхането на лазерна сонда, по-малка от молив, която обработва засегната зона и изсмуква излишната мазнина. Болезнеността след намесата отшумява до два дни, а зачервяванията и синините изчезват до седмица, две.

Бронзов тен:

Отпуснатата кожа често си личи най-много на плажа, тъй като слънцето докосва местата, които вижда, но не изпича кожата в образувалите се гънки. Ако имате такъв проблем, най-добре е да нанесете изкуствен бронзант. Освен това, тъмното ви изпечено тяло е и добър начин да прикриете целулита, а и да изглеждате с няколко килограма по-слаби. Защо е така ли? По-тъмните окраски свиват илюзорно формата, правейки ви далеч по-слаби, отколкото сте. Затова спокойно използвайте козметиката за изкуствен тен. Не забравяйте, че нанасянето на бронзанта трябва да е с плавни леки кръгообразни движения, за да не останете на петна или със следи от пръсти. Използвайте ръкавици, за да не ви се оцветят дланите. След нанасяне оставете тялото ви да изсъхне добре. Може да използвате дори сешоар.

iwoman.bg