Как да намалим електромагнитното замърсяване в спалнятаЕлектромагнитните полета (ЕМП) са физически полета, които съществуват навсякъде, където има електричество. Телата ни буквално са заляти от естествената електромагнитна радиация, идваща от земята и слънцето. Организмът ни абсорбира толкова от нея, колкото му е необходима и се освобождава от излишната. Но ЕМП, произведени от човешките изобретения,  се възприемат като зловреден нашественик от клетките ни, който пречи на нормалните им функции.

Електромагнитното замърсяване (или електросмогът) е изкуствената електромагнитна енергия, идваща от Bluetooth устройствата, мобилните телефони, предавателите на мобилните оператори, компютрите, електрическите мотори, елекропроводите, радиото, сателитните чинии, трансформаторите, безжичния интернет и други.

Нарастващ брой изследвания потвърждават, че почти всички съвременни болести в известен аспект са свързани с използването на електричество и особено:

 • Остра лимфобластна левкимия при деца
 • Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност
 • Алцхаймер
 • Астма
 • Мозъчни тумори
 • Диабет
 • Сърдечно-съдови заболявания
 • Хормонален дисбаланс
 • Дисфункция на имунната система
 • Рак на кожата (меланом)


Още по темата Ракът на кожата е №1 в списъка на Онкологичните заболяванияБългарска компания провежда безплатни обучения за работа с ДНК изследванияСветовния ден, посветен на болестта на АлцхаймерБолест на АлцхаймерЛечебен исоп Електросмогът може да причини и поведенчески проблеми, тъй като влияе негативно на мозъчните вълни и пречи на нормалните неврологични функции. Това е така, защото рецепторите на клетъчната мембрана разпознават ЕМВ дори при съвсем леко излагане, произвеждайки стресов отговор подобен на този при досег с тежки метали или при токсично химично въздействие.

Нормално клетките сменят два режима на работа по хиляди пъти на ден – активен (когато клетката допуска преминаването на нутриентите през мембраната и освобождава токсините вън от нея) и неактивен (когато клетъчните мембрани са непроницаеми). При постоянен електромагнитен стрес клетъчните мембрани могат да „заседнат” в неактивното си състояние. Обикновено този поцес се нарича оксидативен стрес и тогава тоскините не могат да напуснат клетката, натрупвайки се в нея.

Как да намалите ЕМВ в спалнята си

ЕМВ са навсякъде, но все пак има начини да се предпазим от постоянната им атака в известна степен.

Можете да започнете със стаята, в която спите. Тъй като е невъзможно да се избегнат ЕМВ през деня, е желателно поне през нощта да дадете почивка на тялото си от вредното им въздействие. Организмът се регенерира и детоксикира по време на сън и затова е особено важно да минимизирате излагането си на ЕМВ докато спите.

Ето и няколко съвета как да направите това:

 1. Махнете всичко метално от леглото си – металните подпори (или други части от констукцията) могат да привлекат и увеличат магнитните полета.
 2. Избягвайте използването на електрически одеала и затолящи възглавници.
 3. Избягвайте използването на безжични телефони и ги дръжте максимално далеч от спалнята си и дори по възможност, от хола си.
 4. Винаги изгасяйте и изключвайте от контакта електрическите устройства в спалнята си.
 5. Позиционирайте леглото си така, че главата ви да е поне на 3 метра от всеки контакт.